وجه اشتراک "انیمیشن پاکوچک" با "بزرگترین طرح بارورسازی ابرها در چین"

ساخت وبلاگ

 اندرحکایت "انیمیشن پاکوچکبا  "بزرگترین طرح بارورسازی ابرها در چین"

بر اساس سبک زندگی که اختیار کردم، هرزگاهی فیلم و کتاب و سینما و کارتونی نگاه میکنم که یادآور و تاییدی بر شنیده های پیشین من در سالهای نه چندان دوره.....

به تازگی انیمیشنی بنام "پاکوچک (Smallfoot)" دیدم که خیلی جالب بود و اینطوری بنظر میرسه کارتون یا برای رده سنی بزرگ سالها ساخته شده و یا با توجه به اینکه بچه های امروز آگاهی و هوشیاریشون مدیون برآیند شعوری والدین و تاثیرات فرهنگی اجتماع و همچنین پیشرفت روزافزون تکنولوژیه، لذا مخاطبش رده سنی کودکان البته با فهم کنونی بزرگسالانه !؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟ 

انیمیشن پاکوچک (Smallfoot)

در جدیدترین اخبار سینما و تلویزیون، گروه انیمیشن‌سازی کمپانی برادران وارنر (Warner Bros) اولین تریلر انیمیشن Smallfoot را منتشر کرده است. در این تریلر با شخصیت‌های اصلی این انیمیشن که از جامعه‌ یتی هستند، آشنا می‌شویم و در ادامه مشخص می‌شود که یتی‌ها نیز از انسان‌ها که به آن‌ها پاکوچک می‌گویند، می‌ترسند. علاوه بر این، در اولین تریلر این انیمیشن یک شخصیت انسان نیز وجود دارد که یکی از کفش‌های او توسط یک یتی به نام میگو دزدیده می‌شود. کارگردانی و کار نوشتن فیلمنامه انیمیشن Smallfoot بر عهده کاری کرک‌پاتریک بوده است. انیمیشن Smallfoot با موسیقی ارجینال و حضور ستارگان متعدد، داستانی برای تمام سنین است که در آن داستان و افسانه پاگنده در دنیای وارونه به پاکوچک تبدیل می‌شود. این انیمیشن داستان یک یتی را روایت می‌کند به دنبال چیزی است که فکر می‌کند وجود خارجی ندارند و این چیز یک انسان است. طبق افسانه‌های یتی‌ها، اگر یک یتی بتواند پاکوچک (انسان) پیدا کند، او مشهور می‌شود و شانس این را دارد که دختر رویاهای خود را به‌دست آورد. این یتی ساده و جوان همچنین متوجه می‌شود که دنیا بسیار بزرگ‌تر از روستای کوچک جامعه یتی‌ها در کوهستان برفی است و انیمیشن Smallfoot یک داستان غم انگیز در مورد دوستی، شجاعت و شادی را روایت می‌کند.

رییس ویا شایدهم پیر یتی ها از واقعیتی پرده برمیدارد که بخشی از آن موضوع صحبت ماست و اشاره ای دارد به این که در نظام بسته اجتماعی یتی ها، همه روزه بعنوان وظیفه قانونی شهروندان، ایشان موظفند مقداری یخ و توده برف از طبیعت استحصال و جمع آوری کرده و به منظور تولید بخار در داخل کارخانه تولید ابر که در زیر زمین و دور از دسترس یتی هاست بریزند و با این شیوه همه روزه حجم زیادی از ابر را بعنوان محو کننده، مخفی کننده، جدا کننده و یا حائل بین ارتفاعات بالای کوه تبت با کوهپایه تبت استفاده کنند و از این طریق امکان دسترسی انسانها به بالای کوه(منطقه ثعب العبور و پرخطر) و همچنین امکان پایین آمدن یتی ها بسمت انسانها فراهم نشود تا امکان بروز خطر و مشکل برای همدیگر فراهم نگردد البته توجه شمارو به این نکته جلب میکنم که جامعه یتی ها در این تفکر و برنامه ریزی های اجرایی و درک چرایی این تصمیم نقشی نداشتند و فقط نقش عامل اجرایی را بازی میکردند و عقبه و سبقه و ریشه این نحله تفکری به گذشته دور در تصمیم سازان و تصمیم گیران یتی ها برمیگشته که راز بقای بدون جنگ و اسارت را در این مدل پیدا کردند. 

انیمیشن Smallfoot برای اکران در تاریخ ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸ (۶ مهر ۱۳۹۷) برنامه‌ریزی شده است.

یتی (به تبتی: Migo, gYa’ dred) یا مرد برفی موجودی افسانه‌ای است که بسیاری فکر می‌کنند چنین موجودی ساکن کوه‌های بزرگ هیمالیا و (کشورهای نپال و تبت است. بنا به داستان‌ها او جثه‌ای به بزرگی یک خرس بزرگ سفید دارد و همانند انسان بر روی دو پا راه می‌رود. گفته می‌شود که بومیان و کوهنوردان در هوای بد کوهستان یتی را گه گاه می‌بینند. همچنین گفته می‌شود که گاهی به مردمان گمشده در کوه کمک می‌کند. از این موجود با نام‌های «بزرگ پا» (Big Foot) و ساسکواچ (Sasquatch) هم نام برده شده‌است.

بزرگترین طرح بارورسازی ابرها در چین

به گزارش خبرنگار مهر، کنترل آب وهوا شبیه یک داستان علمی تخیلی است و در واقعیت شاید غیر ممکن باشد اما می توان در آن تغییراتی ایجاد کرد. باروری ابرها یکی از روش های قدیمی  است که برای مقابله با خشکسالی و کاهش بارش استفاده می شود.

به هرحال کشورهای مختلف از هند و چین گرفته تا امارات متحده عربی، اندونزی و روسیه برای مقابله با خشکسالی و کم آبی به این روش روی آورده اند. کشورهای متعددی  بارورسازی ابرها را انجام داده اند و بسیاری از آنها هم اکنون این روش را به طور مداوم استفاده می کنند. استرالیا، اتریش، کانادا، چین، انگلیس، فرانسه، هند، اردن ، مالی، مکزیک، نیجریه، روسیه، آفریقای جنوبی، اسپانیا، امارات متحده عربی ، آمریکا برخی از این کشورها هستند.

در سال های اخیر و با توجه به تغییرات آب وهوایی  کشورهای مختلف حتی بودجه ای برای اجرا و آزمایش این طرح اختصاص داده اند. چین سالانه بیش از ۹۰ میلیون دلار صرف پروژه های بارورسازی ابرها می کند. این در حالی است که بودجه آمریکا برای بارورسازی ابرها حدود ۱۵ میلیون دلار است که سالانه بیشتر می شود. بنابراین جای تعجب نیست که یکی از بزرگترین سیستم های بارورسازی ابرها در چین وجود دارد.

 در اوایل ۲۰۱۸ میلادی رسانه های مختلف از جمله نشریه «ویرد» گزارش دادند که چین احداث بزرگترین شبکه اتاق های بارورسازی ابر را روی کوهستان تبت آغاز کرده است و  قصد دارد  بارش در این منطقه را به سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب برساند.

در این منطقه ۵۰۰ اتاق مخصوص ساخته شده اند که سولفید می سوزانند تا ذرات یدید نقره تولید شود. این ذرات هنگامیکه به اتمسفر می رسند  به بارش ابر منجر می شود. این نخستین باری است که  طرح بارورسازی ابرها در چنین مقیاسی اجرا می شود. همچنین به نوشته روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست» اطلاعات جمع آوری شده برای این طرح بسیار رضایت بخش هستند. 

 

القصه این که داستان تولید بخار در این کارتون خیلی شبیه به داستان بارورسازی ابرها در کوههای تبت توسط دولت چین دارد......مگه نه؟ حالا دو تا سئوال جدی پیش میاد: اول اینکه چینی ها از این کار چه اهداف را دنبال میکنند و چه نتایجی انتظار دارند و خودتون قضاوت کنید و دوم اینکه چینی ها از روی این ایده، کارخانه تولید ابر احداث کردند و یا اینکه داستان کارخانه تولید ابر در این کارتون از این ایده گرفته شده؟

وجه اشتراک "انیمیشن پاکوچک"  با  "بزرگترین طرح بارورسازی ابرها در چین"

بررسی حقوقی واقعه حمله سگ و مجازات صاحب سگ چیست؟...
ما را در سایت بررسی حقوقی واقعه حمله سگ و مجازات صاحب سگ چیست؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tavangari بازدید : 169 تاريخ : چهارشنبه 15 اسفند 1397 ساعت: 15:22